Valgomosios lazdelės, pora plonų vienodo dydžio pagaliukų, yra tradicinis Rytų Azijos šalių stalo įrankis. Paprastai jos gaminamos iš medžio, bambuko, kaulo, dramblio kaulo, metalo, o šiais laikais - ir iš plastiko.
Naudojimas
Abi lazdelės laikomos vienoje rankoje. Viena – suspausta tarp nykščio ir rodomojo piršto, kita – tarp didžiojo ir bevardžio pirštų bei remiasi į tarpą tarp nykščio ir likusių pirštų. Ši paprastai visada būna vienodoje padėtyje, o manipuliuojama pirmąja.
Lazdelėmis imami iš anksto susmulkinto maisto gabaliukai, ryžių gumulėliai ar panašiai.
Tradiciškai pagal etiketą, lazdelės visada laikomos dešinėje rankoje, net kairiarankių. Šiuo metu tradicija beveik išnykusi, tačiau kai kur lazdelės kairėje rankoje vis dar gali būti palaikyta netaktu.
Et, vis dar neišmokau taisyklingai laikyti tų lazdelių :)
AtsakytiPanaikintiTikrai nelengvas darbas :D
AtsakytiPanaikintiAš moku :p
AtsakytiPanaikinti